Robert Pircalabescu - Violonist


     Absolvent de studii de licență și Master în cadrul Conservatorului - Universitatea Naţională de Muzică din București, Robert provine dintr-o familie cu vechi tradiţii muzicale, mama – Doiniţa Pîrcălăbescu, solistă de muzică populară, sora – Narcisa Pîrcalabescu colaboratoare în corul  Filarmonicii "Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea, unchiul (în acelaşi timp naşul si mentorul său) – Marcel Lică, cunoscut violonist din zona Olteniei şi profesor de muzică la Clubul Copiilor din Drăgăşani, iar bunicii din partea mamei de asemenea cunoscuţi lăutari din judeţul Vâlcea(comuna Roşiile).

     Studiile primare, gimnaziale şi liceale le-a efectuat la Liceul de Muzică din Râmnicu Vâlcea. A fost membru al tarafului liceului condus de dir.prof. Nelu Vasile, alături de care a susţinut diferite spectacole și turnee în străinătate (Italia, Austria, Slovenia, Elveția,Germania, etc) dar şi în ţară.

     A colaborat cu Ansamblul "Strugurelul" din Drăgăşani, cu care a întreprins numeroase turnee atât în ţară, cât şi în afara graniţelor ţării; Ansamblul "Doina Dunării" din Giurgiu și Ansamblul “Doina armatei” alături de care a susținut numeroase concerte și spectacole.

   Timp de 2 ani a fost prim violonist in Orchestra Naţională de Folclor "Valahia" alături de care a avut numeroase spectacole, festivaluri, apariții televizate, imprimări, etc.

     Soliști colaboratori ai orchestrei: Maria Ciobanu, Ionuț Dolănescu, C-tin Enceanu, Petrică Mâțu Stoian, Niculina Stoican, Andreea Voica, Mariana Ionescu Căpitanescu, Gelu Voicu, etc.

     Tot în calitate de prim violonist a facut parte din orchestra „Maria Buză și George Pătrașcu” - dirijor Florin Alexandru, alături de care a avut mai multe concerte, imprimări și apariții televizate.

     În prezent face parte din Orchestra Asociației Culturale "Predușel" condusă de dirijor Cezar Cazanoi și din Orchestra “Lăutarii Bucureștiului” condusă de Florin Alexandru alături de care a avut mai multe spectacole, apariții Tv, dar a înregistrat și alături de Gheorghe Zamfir și Adriana Antoni.


Membrii formatiei: