Grigore Gherman - voce


     De la o vârstă fragedă a cântat alături de formații de renume din Cernăuți, de unde vine în inima Bucureștiului să studieze în cadrul Universității Naționale de Muzică, secția Compoziție-Muzică ușoară. Studiază canto la clasa profesoarei Crina Mardare și a compozitorului Andrei Tudor.

     Are un repertoriu divers, ce include atât șlagare ale muzicii ușoare românești, cât și cele mai cunoscute piese ale repertoriului internațional. De asemenea cântă muzică populară în duet cu Loredana Streche, la fiecare apariție, duetul lor bucurându-se de aprecierile publicului.

     A colaborat cu numeroase orchestre de muzică populară renumite: Orchestra “Lăutarii din Chișinău” dirijată de Nicolae Botgros, Orchestra “Mugurelul”, Orchestra “Doina Gorjului”, Orchestra “Busuioc moldovenesc”, Orchestra “Doina Baraganului”, Orchestra Asociației Culturala “Predușel”,etc.

     Cu o fire ambițioasă, perseverent si entuziast, a reușit intr-un timp relativ scurt să caștige numeroase premii și trofee la concursurile de gen, dintre care amintim:

  • Trofeul Festivalului “În grădina cu flori multe”

  • Trofeul Festivalului “Pe marginea Dunării”

  • Trofeul Festivalului “Ponoare, Ponoare”

  • Premiul I Festivalul “Irina Loghin”

  • Premiul I Festivalul “Munte, munte, brad frumos”

  • Premiul II Festivalul “Mamaia 2013”

  • Premiul II Festivalul “Doina Bărăganului”

  • Premiului "Cea mai buna interpretare a cântecului de muzică ușoară" din cadrul Festivalului studențesc "Vocea orașului".

 

     Are în palmaresul său multiple apariții Tv fiind și prezentatorul emisiunii “La Hanul Veseliei” de pe Favorit Tv.

A apărut in cinci compilații audio alături de alți artiști consacrați:

Mugurel, Mugurel”,De la Gorj in toată țara”, “Să petrecem, oameni dragi” Cd-ul interpretei Niculina Stoican “Inimioară, ce mai vrei?” și pe Cd-ul interpretului Petrică Mâțu Stoian” Hai, cănuța sus!”

     În prezent este profesor de canto la o școală de muzică privată din București.


Membrii formatiei: